DoD Racing Team

-

-

Ferske Nyheter:

06.09.01

Og da er ihvertfall sesongens siste løp over...

B-løp og jenteløp sto på planen onsdags kveld (5/9) på Rudskogen. Det ble en relativt bra dag med ok plasseringer, nye pers'er og INGEN tryningser... Hva gir du meg... :-)
I jenteløpet var det ikke så mange deltakere desverre. Mette kom på 6. plass og fikk dermed akkurat ikke premie siden det var premie til de 5 beste.
I B-løpet kom John-Inge (som ikke er DoDRT'er, men nesten...) på en glimrende 2. plass! Han hadde et bra high side-tilbud i slaktern mot slutten av løpet, og tapte ledelsen på det. Synd, men 2. plass er uansett veldig bra, og han ble målt til 1.02.7 på en tilfeldig runde hvor han også kjørte forbi en konkurrent.
Joar kom på en sterk 7. plass. Og han satte ny pers i kvalifiseringen med 1.03.4 (faktisk 1.03.42 som er nøyaktig lik pers'en til Chris) og var veldig fornøyd med det. Bjørn (også nesten en DoDRT'er) kom på 8. plass. Thomas kom ned på 5-tallet (den nye pers'en lyder 1.05.99) og avsluttet dermed sesongen bra! Han kom på 15. plass. Martin endte på 17, men også han kom ned på 1.05.xx runder.
Kjetil og Chris stillte som tilskuere, depotslusker og banemannskap. Kjetil fikk tom. prøvd seg som flaggmann på startplata. Flaggeteknikken under prøvestart kan nok finpusses litt ja...

Litt depotsladder må vi få med også:
Thomas ('96 CBR600F3), Martin('99CBR600F4) og Kjetil('01 GSXR600) skal alle selge syklene sine. Ubekreftede rykter forteller også at Joar muligens er på utkikk etter en nyere, og derfor nok skal selge sin '98 CBR600.
Thomas lurer på en strøken og lettrimmet (Superstock) 2000 modell Honda CBR900RR, mens Kjetil har gjort avtale med Thorleif Netland om å kjøpe hans Supersportsykkel. Det er en 2001 modell Suzuki GSXR600 med fabrikkskit i motoren og topp demperkomponenter. Den er bygd av Geir Hestmann og yter 121 hester på bakhjulet.
Nå er det bare å håpe på at det blir tid til en prøvetur før sesongen er slutt.. :-)

Så en meget forsinket rapport fra NM/N-cup-løpene som gikk under Bikeweek 14-15 juli:
Thomas kvalifiserte til Super-B B finalen på lørdag på 21 startspor. Han gjennomførte med stil til tross for at han stadig er plaget med vonde armer/håndledd og lider klart av for lite motorkraft på langsletta. Etter litt bytting av plasseringer frem og tilbake endte han til slutt på samme plass som i starten, dvs 21.plass.
Martin hadde langt fra en god helg. Under første kvalifisering til Super-B var det en fører som gikk rett på trynet foran ham. Martin forsøkte å unngå sykkelen men kom ikke helt klar, han traff sykkelen og ble slengt i luften av sin egen sykkel. Han landet sannsynligvis med høyre hånd i bakken først, da armen hans hadde bananform etterpå. Man trengte ikke å være lege for å konstantere armbrudd...... Han ble kjørt til Fredrikstad sykehus og de opererte inn en stålplate i armen hans samme kveld. Han skal nå gå med gips i tre uker, og kan så begynne å trene opp armen igjen etterpå så det er muligheter for at han kan stille opp i løpene på ACR.
Bjørn Hetland (fast gjest i DoDRT sitt depot) kvalifiserte greit til A-finalen i Super-B, og endte der på en brukbar 18. plass. Han var fornøyd med rundetidene sine men ikke med plasseringen, noe som viser at nivået stadig er stigende i den klassen.
Morten Becker-Eriksen var igjen klar for å kjøre etter å ha fjernet gipsen (brudd i foten) for kort tid siden. Med lånt touringstøvel på den ene foten testet han ut sykkelen i 250 production for første gang etter uhellet og fant ut at det gikk relativt greit å gire med den vonde foten. Kvalifiseringen gav ham en startplass midt i feltet, og i løpet havnet han på en tiendeplass som han var meget godt fornøyd med ut fra forutsetningene.
Morten Huseby stilte i 250 production og 250 racer. Han klarte ikke å få opp den samme farten som han hadde forrige helg, men kom seg etterhvert ned på 1:05-runder i kvalifiseringen. I 250 production løpet startet han på samme rekke som Morten Becker-Eriksen, og havnet bak Becker ut fra start. Han kom imidlertid forbi etterhvert og havnet til slutt på en 8. plass. Han valgte å ikke stille opp i 250 Racer løpet.
Kjetil stilte som vanlig i 600 production og Supersport 600. Han slet med å få ned rundetidene hele helgen, fikk kval-tider på 1:03-tallet og startspor ganske langt bak i feltet. I 600 production løpet gikk det noe bedre, han kjørte seg ned på lave 1:02-runder og kjørte seg opp til en 16. plass. SS600 løpet på søndag gikk på våt, men gradvis opptørkende bane. Kjetil valgte å kjøre ut på tørrværsdekk, noe det bare var 4-5 førere som gjorde. Under warm-up lap kom det noe mere regn og det ble for vått for Kjetil på de dekkene han hadde valgt. Han startet løpet, men havnet etterhvert såpass langt bak at han valgte å bryte.
Chris stilte i de samme klassene som Kjetil med ett klart mål om ikke å komme sist denne helgen. Første kvalifisering til 600 production gikk på opptørkende bane, og han valgte supersoft tørrdekk. Dette var tydeligvis ett riktig valg, og fjorårets erfaringer fra 250 (da det ikke var lov til å kjøre med regndekk) kom godt med. Han fikk 13. kvaltid, noe som var over all forventning. Desverre tørket det opp til andre kvalheat og han endte til slutt på 25. startspor. I kvalifiseringen til SS600 som gikk på tørt satte han pers på 1:04.1, noe som holdt til 27 startspor. I 600 production løpet fikk Chris en dårlig start, og var sist inn i føsrte sving. Han lå imidlertid i en gruppe på 5 førere med relativt lik hastighet, og byttet litt frem og tilbake med plassering blandt disse. Ved målpassering hadde han to stykker bak seg og endte på 27. plass, med beste rundetid på 1:04 blank. I SS600 løpet valgte han regndekk på den delvis våte banen. Ved starten av løpet kom han raskt forbi de førerne som kjørte på tørrdekk samt noen som kjørte med regndekk. Han var en stund oppe på 20. plass, men 4-5 runder før løpet var over tok bakdekket omtrent helt slutt (banen var blitt tørr nå), samtidig som de som kjørte på tørrdekk hadde fått opp farten. Han ble passert av fire stykker men klarte selv å passere en i siste runde, så det ble totalt 23. plass, noe han var meget fornøyd med.
Alt i alt en ganske varierende helg for de forskjellige førerne, med alt fra armbrudd til bra fremgang......

Og helt til slutt ett bilde (Klikk her) fra start-trening med Wobble's Light-Race gruppe på Anderstorp i Juli. Gutten med den lille wheelien er John-Inge's bror, Geir Asperheim. Han har nå solgt R6'en og kjøpt seg bil... Blinkskuddet er tatt av Patricia Bjerkholt, og er verdt en titt. Noen som lurer på om det gikk bra?

 

27.08.01

Da er sesongens siste skikkelige løpshelg over. Det var Scandinavian Open på Vålerbanen
Kan trygt si at det var mye knot, knall og fall og lite resultater for DoDRT.
DoDCT#50 til Joar, 7. plass i SS600 for Kjetil og hjernerystelse på Chris er vel det som er verdt å nevne.

Martin var på hjula igjen etter krasjen, men hverken armen eller hodet fungerte skikkelig, og han greide ikke å kvalifisere til løp i det smekkfulle Rookie600 feltet.
Joar kjørte i samme klasse. Etter 6-7 runder i første kvalpass skulle han begynne å ta i og gikk da ut etter forhjulsslipp i venstren etter langstrekket. Men han slo seg ikke, og sykkelen gikk det odså greit med bortsett fra at styredemperen ble ødelagt. I neste kvalpass skulle han ta igjen det tapte, og denne gangen gikk han ut allerede etter 3-4 runder da han bommet litt og kom borti noe sanering i høyfartshøyren før depotsvingen. Litt flere skader på kåpe og et litt forslått kne denne gangen. Men det ble DoDCT#50, noe som ble behørig feiret med kake og stormende jubel. :-) Ellers verdt å nevne at Joar aldri hadde tryna før, og skråsikkert uttalte at han ikke drev med sånt... Etter 2 kjappe på samme dag har det blitt mer stille. Hele lørdagskvelden skrudde han og gjorde sykkelen klar til løpet på søndag. Det gikk med ca 42 strips og to store ruller racingtape, men klar ble den. Han stod ca på 23 startspor (Bra etter kun 10 runder på 2 kvalomganger) Men mot slutten av løpet kranglet kneet for mye og han måtte bryte :-(
Morten Becker kjørte 250Prod, og kvalet fint inn på 15 plass.
I løpet lå han lenge på 12-13 plass. Men underveis begynnte det å regne, og ganske mange førere gikk ut slik at han lå på en fin 8. plass da han måtte bryte pga. at girkassa låste seg på den 14. runden. Spesiellt surt siden løpet ble rødflagga og avslutta runden etter. :-(
Chris skulle bare kjøre SuperStock, og første kvalen gikk fint med ny pers med 1.04.2.
Når han fant ut at det bare var 14 påmeldte i Supersport600 gikk han og meldte seg på her også selv om første kvalen allerede var unnagjort. når han så skulle ut å kjøre andre kvalen begynnte det å duskregne litt... Det gikk ikke bedre enn at han highsidet i venstren etter langstrekket og gikk skikkelig på hodet. Hjernerystelse og kjøreforbud resten av helga.. :-(( Ble også en liten sykehustur, men nå er han så absolutt på bedringens vei. :-)
Kjetil kjørte i SS600 og SuperStock. Kvalifiseringene gikk fint med ny pers på 1.02.5 i begge klassene. Det holdt til 7. startspor i SS600, og 14 i Superstock. I SuperStock var det forresten veldig jevnt og ca 15 mann på 1.02-tallet. SS600 løpet gikk fint, og det ble her til slutt en 7. plass. Veldig fornøyd med det. :-) I Superstock kjørte han med regndekk, og det tørket helt opp. Dekkene gikk fullstendig varme, og det ble skikkelig sladdekjøring. I siste runden glei framhjulet ut og han lowsidet i dobbelhøyren før langstrekket da han hadde siktet seg inn på å ta Tage Solberg som også sleit med ødelagte regndekk. Men absolutt ingen skader på gutten, og det gikk rimelig greit med sykkelen, så han er like blid :-)

Må også nevne at mange DoDRT'ere kom for å titte på og deltok for fullt på festen på lørdagskvelden. Morten H, Darcie, Gunnar, Gry, Thomas, Merethe og David. De tror de vant festen, men ingen husker helt...

Nå er det bare ett B-løp på Rudskogen igjen 5. sept, mens sesongen er over for A-førerne. Men følg med på siden da det kommer endel bilder og løpsrapporter utover.

24.08.01

Det har skjedd en god del siden siste oppdatering... Faktisk såpass mye at webredaktøren har litt problemer med å får ut alt i tide...

De viktigste begivenhetene er:

- Martin knakk håndleddet under Bikeweek på Rudskogen, men etter å ha fått inn litt metall er han nå nesten god som ny... Hvilket egentlig ikke sier så mye, men likevel..
- Anne har fått av gipsen, og kjørte noen får testrunder på ACR. Men det er fortsatt ikke bra, og det blir nok ikke løpskjøring før til neste år
- Audun knakk kravebeinet på wobble-kjøring på Rudskogen 13. aug. Han highsidet i første høyresvingen etter langstrekket. Hjernerystelse og forslåtte fingre ble det også. Men han er også på bedringens vei heldigvis.
- Chris, Thomas, Kjetil, Morten Becker og hangarounds Bjørn Hetland og John-Inge Asperheim har kjørt NM-avslutningen på ACR (Mo I Rana) 11-12 august. Rapporter kommer, men det som må nevnes er at Becker tok en veldig sterk 3. plass i det siste løpet i 250 Production. Er såvidt meg bekjent første DoDRT'er på pallen... Gratulerer Morten :-))

Nå er det klart for siste runden i Nordisk mesterskap (Scandinavian Open) på Våler til helgen. Der stiller Morten Becker (250prod), Chris(SuperStock), Martin(Rookie 600), Joar (Rookie 600) og Kjetil(SS600 og SuperStock) Se på NMF sine sider for tidsskjema og omtale. Det er årets siste løp, ihvertfall for A-førerne, så da skal det satses hardt... Kjetil som kjørte bra i den første runden i SO er lysten på en topp10 plassering i sammendraget i Superstock, og da må det kjøres fort...

Følg ellers med de neste ukene for da kommer det ut endel løpsreferater og bilder fra sesongen.

11.07.01

250 Prod/Super-B Løp på Rudskogen 11. Juli:
I 250 Production var det Morten som var vårt håp i dag. Men det endte ikke bra. I andre tidskvalen gikk han overende midt i storsvingen på det våte føret.. Det gikk heldigvis, og kun en bremsehendel ble knekt. Han fikk likevel 3. startspor, og hadde håp om å forsyne seg av pengepremiene som var satt opp. Men dengang ei... I løpet tryna han på nøyaktig samme plass. Det ble heldigvis ikke store skadene denne gangen heller. Tror 2 tryninger på en dag må være ny DoDRT-rekord...
Martin og Thomas kjørte i Super-B. Fin kjøring i kvalifiseringen ga hhv. 9 og 18 startspor av 28 førere. I løpet tørket det opp, og Thomas som ikke fikk lagt om til tørrdekk før start valgte å bryte etter få runder for ikke å ødelegge dekka. Martin fullførte på en sterk 7. plass. Må også nevne at Bjørn sikret seg kr 6000,- i premiepenger for en knallsterk 2. plass. Gratulerer :-)

NM/N-Cup 7-8 Juli på Rudskogen:
Da er enda en NM-runde unnagjort med delvis meget sterke resultater av noen DoDRT'ere, mens andre var mer på det jevne.. Joar og Morten som også var de som stod for de beste prestasjonene har skrevet hvert sitt referat. Joar kom på en kjempebra 7. plass i A-finalen i Super-B, mens Morten ikke var noe dårligere med sin 5. plass i 250 Production. Spesiellt siden det var 3 meget sterke svensker som tok seg av pallplassene i 250. Begge perset også grundig. Joar med 1.03.8, og Morten med knallsterke 1.03.9.
Martin og Thomas kjørte B-finale i Super-B, og endte på hhv. 9 og 18. plass. Begge de noterte seg også nye bestetider. Martin med 1.05.1 og Thomas med 1.06.6.
Chris kjørte sine første løp med R6'en. Han kjørte både i 600Prod og SS600
19. plass i 600 prod med en kontaktlinse. Det er litt av et handicap når korreksjonen er -7...
21. plass i SS600og bestetiden ble til slutt på 1.04.3. Kjetil kjørte kjørte også 2 klasser, men hadde ingen veldig god helg. I første kvalen i 600prod røyk bakhjulslagret, og bakbremsen lå også på. 1 Kval i SS600 gikk med lånt felg og endte med 1.01.9. Bedre. Det ble også tiden i andre kval i Prod, men da gikk det for fort i høyren etter langsida, og forhjulet glapp og han tryna. I løpet i prod senere fungerte hverken føreren (Varm, sliten og lite fokusert... Det tar på å skru i 3 timer rett før start når det er ca 30 grader i skyggen) eller sykkelen (Feiljustert forgaffel) Det ble en 10. plass og beste rundetid på 1.02.6. Ikke bra, men ihvertfall noen stakkars poeng. I SS600 løpet på søndag fungerte føreren litt bedre, men forgaffelen ville fortsatt ikke. Det endte med forhjulsslipp og tryning i inngangen til Storsvingen etter 11-12 runder. Lå da på 11. plass. Eneste lyspunktet var en kjempebra start fra 17. startspor og rett opp på 9. plass.

Denne uka tar både MBE og Anne gipsen. Anne må fortsatt holde seg rolig noen uker, mens MBE stiller til start på Rudskogen til helgen. Han skal også være med på Wobbleuken i Sverige neste uke. Anne må være mer tålmodig, men håper på å kunne kjøre løpene på ACR 11-12 august. Vi krysser alle fingrene for det.

Chris har også skrevet referat etter KM på Rudskogen 27. juni, og Kjetil har lagt til noen bilder i referatet fra SO i mai.

Nå gjøres det klar til helgas NM/N-Cup runde på Rudskogen. Det begynner med kvalifiseringer allerede på fredag, og deretter løp på lørdag og søndag. Deretter bærer det rett til Sverige for mange av oss på søndagskvelden, og kjøring med Wobble/Full Kontroll på Anderstorp og Mantorp hele neste uke. Brum Brum... :-)

27.06.01

Nå er det på høy tid med en oppdatering ja. Både N-Cup/NM på Våler og Kretsløp på Rudskogen er unnagjort siden sist.

Chris har byttet inn sin gateregistrerte CBR600 og kjøpt seg splitter ny Yamaha R6 for racing. Han har endelig skjønt at skal man ha dame er det kubikk som gjelder.... Han stiller nå i 600 Production på Tohjulsfestivalen og sikkert resten av sesongen. Aprilia'en og Honda'n er til salgs.

MBE har skrevet referat fra episoden i slakteren som kostet ham ett knekt bein i foten den 13. juni.

Kjetil og Chris trente på Våler mandag 18/6. På første runden i siste passet greide Kjetil på forunderligvis å highside i høyfartshøyre'n bak kafeteriaen. Det endte med en godt forslått skulder, hofte og venstre hånd. Ble også en tur innom legevakkta etterpå hvor det heldigvis ble konstatert at allt var helt men at skuldra var veldig forslått og tøyd.. Men det ble greit nok til NM-runden, og den murra bare litt sånn innimellom. Sykkel og utstyr fikk en liten smell, og Jørn og Geir og Mette Sørensen var behjelpelige med å få det sammen igjen mens Kjetil pekte med den friske hånden.

NM-N-Cup på Våler:
Kjetil kjørte bra på tidstreningen og fikk 10. startspor i 600 production med 1.02.8. Etter en kanonstart lå han på sjetteplass i ett par runder, helt til han ble påkjørt bakfra av Are Leegård i depotsvingen. Han skjønte først ikke hva som hadde skjedd, og kjørte rett frem og av banen uten å gå på trynet. Etter å ha klødd seg litt utenpå hjelmen fordi sykkelen ikke ville svinge så han at Are lå og sprellet bak ham, og kjørte så ut på banen igjen desidert sist. Han tok vel igjen en fører før løpet var over. I 600 Supersport var kvaltiden også 1.02.8 som holdt til 14 startspor her. Det var det våt bane da han skulle utpå, og han valgte å kjøre ut på regndekk. Dette viste seg å være ett dårlig valg da banen raskt tørket opp, og han endte opp på 15. plass siden de aller fleste fikk lagt om til tørrværsdekk før prøvestarting, og etter en rødflagging i 1 . runde. Regndekk på knusktørt føre anbefales ikke...
Joar kvalet til B-finale med tiden: 1.05.8, og kjørte utpå med tørrværsdekk. Det få regndråpene økte til en kraftig regnskur, og han valgte å bryte løpet. Han har skrevet referat
John Inge (egentlig ikke DoDRT'er, men han delte depot med oss) kvalet til A-finalen i Super-B med 1.05.7 , og fullførte på en repektabel 17 plass. Bra i hans første løp.
Bjørn Hetland, nok en wobbler, kvalet til B-finale med 1.06.3, og fullførte på en 14. plass.
Martin og Thomas kvalet ikke til noen finale, men var godt fornøyd med at de klarte å kjøre tidene sine kraftig ned (Martin: 1.07.8 og Thomas: 1.09.6) . Dersom Martin hadde kjørt i ett annet kval-heat ville han kvalet inn til B-finale.
Chris kjørte svakt i forhold til egne ambisjoner hele helgen, og kvalet til 17. plass i 250 standard med tiden 1.10.0 og 24. plass i 250 racer med tiden 1.09.6 . I standardløpet mistet han en kontaktlinse (styrke -7... Flaks at ingen var i umiddelbar nærhet..) i tredje sving og måtte bryte. I racer-løpet havnet han til slutt på 18. plass.
Ingen stor DoDRT-helg med andre ord......
Kanskje den var bedre for Jørn, Geir, David, Anne, Terje, Merethe og flere som var der som funksjonærer, heiagjeng og moralsk støtte og kunne slå seg løs på Budeietreffet..
Alle rundetider og plasseringer finnes på Raceexplorer

Kretsmesterskap på Rudskogen 27/6:
Her gikk det adskillig bedre enn sist helg på Våler.. :-)
I B-klassen vant John Inge foran Bjørn og Joar... Bjørn tok Joar på kondisen på siste runden. Martin kom på 5. plass og Thomas på 7. Alle var fornøyde, og Martin og Thomas kjørte på hhv. 1.05.1 og 1.06.7 som lover godt for finalekjøring på tohjulsfestivalen.
I klasse A-Free for All, stillte Chris med sin splitter nye Yamaha R6, og Kjetil. Chris fikk to 15 minutters treningspass på å kjøre inn sykkelen, og venne seg til den før løpet. Det var også standard dreving på den og ambisjonene om topplassering var vel ikke helt til stede. Men det gikk greit, og han kjørte på 1.06-runder og endte ikke sist...
Kjetil hadde håp om endelig å fullføre ett løp på en grei måte, og det gikk bra. Det ble til slutt 5. plass og beste 600Prod-sykkel. Meget fornøyd med det, og rundetidene lå på høye 1.01-runder med en beste runde på 1.01.6. til tross for problemer med chatter forgaffelen som førte til litt tidlig bremsing. Det ble også endel fighting i løpet med Tage Solberg (Tjuvstartkongen..), Stian Kracht og ikke minst Roar Nordrum, som forsket på forskjellige måter å forsere depotsvingen på... Han fant ingen videre gode alternativer og endte i sandfella etter ett optimistisk forsøk på å bremse seg på inner'n der i siste runden. Men moro var det, og nå er det Tohjulsfestivalen som står for tur 7-8 Juli. :-))

14.06.01

Tydelig at sesongen er i full gang for nå skjer det ting...

For å begynne med det hyggelige... Martin og Kjetil har fått sammen syklene sine igjen etter endel meget sene timer i verkstedet. Kjetil kjørte på mandag med wobble, og Martin fikk en test på siste onsdagstrening. Det virket bra for begge to.

Chris og MBE var på Våler på mandag. MBE fikk en god gjennomkjøring med sin nye Aprilia, mens Chris var uheldig og gikk ut god fart i andre høyresvingen etter langstrekket. Både han og sykkelen fikk endel juling. Det blir nok nytt kåpesett, og noen dager med rolige skulderbevegelser.. Men han er klar til NM-runden på Våler. Nye støvler er også anskaffet etter at de gamle lå under sykkelen en stund mens den sklei bortover. Det ble definitivt IKKE Gaerne denne gangen, men det skal nå testes hvor mye SIDI-støvlene tåler...

MBE gjorde det store på Rudskogen på onsdag. Etter virkelig å ha fått opp farten på sin Aprilia tok han igjen en klynge med veeeeldig langsomme førere i Slakteren. Det endte med en ukontrollert nødbrems, og han stemplet beinet hardt i bakken. Riktignok uten å gå på snørra. Men det ble derimot brudd i foten. Fortsatt uvisst hvor lang rekonvelesens som trengs.
Han har også skrevet ett referat etter forrige onsdags jomfrutur på Rudskogen.

Joar sliter og skrur for tiden, og måtte onsdag gjøre vendereis fra Rudskogen uten å få kjørt. Men nå er simmerringene i forgaffelen byttet, og han er klar til trening på Våler kommende mandag :-)

Anne er kommet hjem fra sykehuset. Nå får vi bare krysse fingrene og håpe at tålmodigheten holder lenge nok til at beinet rekker å gro. Hun blir også å se på Våler, selv om sykkelen blir igjen hjemme. Der skal hun jobbe med å få ut resultater så fort som mulig etter løpet, og sikkert andre arrangøroppgaver. Men pass på syklene deres dere som skal kjøre, for jeg tror det kommer til å krible fælt i gasshånda når det begynner å suse sykler rund på banen... Gips eller ikke..

06.06.01

Etter sykebesøk og oppsøkende journalistikk har redaktøren litt å melde...

Anne ligger fortsatt på Ullevål, og blir nok der ca. til helgen. Hun er nå plassert på pasienthotellet med streng beskjed om å holde beinet rett til værs. Det ryktes at de eldre damene hun delte rom med tidligere er meget glade for dette da de begynnte å utvikle gnagsår i øregangene av alle de fantastiske racinghistoriene Anne kom med.
Det beinet hun har knekt inni ankelen ligger litt ekkelt til så det blir minst 6 uker med gips, og deretter kanskje ytterlige 6 uker før ankelen kan belastes særlig. NM-runden på Våler går dermed fløyten, og sannsynligvis de to løpene på Rudskogen i midten av Juli også :-((

Morten BE har nå fått sin "nye" Aprilia 250. Den ble overlevert under onsdagstreningen på Rudskogen i kveld. Han melder at han er veldig fornøyd med sykkelen og med å være på banen igjen. Men kondisen er på ett lavmål, og Apriliaen tryglet nesten umiddelbart om å bli lagt i bakken. Dette var ikke Morten videre interessert i, så de holdt seg på hjula... Visstnok kom episoden av daukjørte (les: damekjørte) dekk... I rekken av dårlige unnskyldninger redaktøren har hørt er dette en av de aller dårligste. Dessuten vil nok likestillingsombudet ha ett ord med i laget. Han kommer med rapport snart...

Chris derimot, føler seg nok litt truet av at Morten BE også begynner å kjøre i 250Production-klassen. Han satset alt på kveldens trening for å vise nykomlingen at det ikke bare er å komme her og komme her.... Dette medførte at han ble del i en særdeles bisarr racing episode, og måtte smake litt på asfalten. Beskrevet med hans egne ord her.

DodRT's komplette krasj-oversikt er forresten samlet i The DoD Crashing Team Hall of Shame.

 

05.06.01
Anne ble operert i ankelen helga, og operasjonen var visstnok vellykket. Nå spørs det bare hvor lenge hun greier å holde seg i ro... Hun ligger nå på Ullevåll sykehus og blomstrer.
Sjekk også ut websidene hun har lagd for sitt Yamaha racing-team. Vel verdt en titt..

Anne, Chris, Morten og Kjetil har skrevet referater etter NM-åpningen på Rudskogen.

Morten Becker har fått tilslag på en '98 Aprilia250. Påmelding til neste løp på Våler er også sendt.. Godt å ha ham tilbake :-)
Martin har fått inn motoren i sykkelen sin igjen. Den har vært på sveising etter at den frøs og sprakk under treningsleiren på Sviestad i påsken. Nå er også han nogenlunde klar til Våler.

Raceexplorer er alle rundetidene fra NM-åpningen lagt ut.

27.05.01
NM-åpning med perser, kræsjer og høy dramatikk..
Fire DodRT'ere stillte til start under årets to første NM-runder på Rudskogen i helga.
Morten og Chris stillte i 250 Racer med sine 250 Standard-sykler. Begge gjorde det bra og perset grundig. Morten med 1.04.5, og Chris med 1.05.6. Morten kom som nr. 3 av standardsyklene i begge løpene, mens Chris kom som nr. 4 av standardsyklene i søndagens løp, og litt lenger nede på lørdag. Begge plukket også NM-poeng i 250 Racer.

Anne kjørte flott og kvalifiserte seg som nr. 7 av 24 jenter. På lørdagens løp kom hun litt dårlig ut, men kjørte seg etter hvert opp til en 7. plass. Hun perset også solig og fikk en bestetid på 1.07.4.
I søndagens løp gikk det ikke riktig så bra. Hun var skikkelig på hugget og ut av storsvingen gikk det litt for fort allerede i første runden. Hun drifta for mye, og kom utenfor banen. Der fikk hun noen skikkelige stureslag, og ble kasta av sykkelen slik at både hun og sykkelen sklei inn på banen igjen. Det så litt voldsomt ut, og ambulansen kom og henta henneog løpet ble stoppet mens de fikk henne inn på sykestua. Det endte heldigvis bare med ett bittelite brudd nede i beinet samt noen blåkuler, og hun er sannsynligvis klar til neste løp på Våler i slutten av juni.

Kjetil skulle kjøre 600Production og Supersport. Kvalifiseringene på lørdag formiddag gikk fint, og det ble hhv. 9. og 10. startspor av ca 30 startende i begge klasser. Også solid ny pers med 1.01.8. Fikk en god start i lørdagens løp i 600 Production, og kom ut som nr. 6 Holdt denne plassen fint i 6-7 runder før bakhjulet forsvant i akselerasjonen ut av første svingen etter langstrekket. Kjetil sklei på rumpa ut i sanda uten ei skramme, men sykkelen fikk skikkelig juling. Bøyd gaffelbein, ødelagt bakfelg, kåperamme og endel annet. .... HRMPFFF!!! Men det gikk fort før kræsjen, og ny pers er nå 1.01.5.
Det gikk ikke å kjøre mer på den sykkelen i helga, og det ble ikke start i Supersport. Til søndagens løp i 600 prod. ble en Yamaha R6 lånt (STOR takk til Mette Sørensen som tom. skulle kjøre i jentecupen med sykkelen ett par timer etterpå :-) ) Fikk 15 min på søndagens warm up til å bli vant med sykkelen, som fungerte bra bortsett fra tunge og dårlige bremser. Kom ut greit i starten som ca. nr 9-10. Løpet gikk også greit med jevn, kontrollert kjøring. Ville ikke ta noen sjanser med lånt sykkel. Men det gikk brukbart unna, og en 10. plass og Kjetil's 6 første NM-poeng ble sikret. :-) Rundetiden ble pene 1.01.8, så det var brukbart tempo også... Takk igjen Mette... Gikk forresten dårligere med Mette i jentecup-løpet etterpå. Hun mistet bremsene etter langstrekket, og gikk i grusen desverre. Men det gikk heldigvis bra.

NM-stillingen etter helgas runder finnes her

21.05.01
Wobble på Rudskogen med 1 fellesstart. Kjetil kom på 2. plass, og Thomas ca. 8-10. Thomas er godt fornøyd med å ha kjørt seg ned på 1.08... Nå løsner det snart
Anne fikk også kjørt litt nå som sykkelen er satt istand igjen. Trenger litt mer banetid før bitene faller helt på plass, men det er trening både onsdag og fredag før NM/N-Cup til helga, så det ordner seg nok.
Morten er ikke helt fornøyd.
Chris var på Våler og kjørte der. Han fikk prøvd en Yamaha R6 noen runder, og fant ut at 250 er for pingler... ;-) Ellers gikk det greit rundt på Vålerbanen på ca. 1.09.

Kjetil har skrevet referat fra So på Jyllandsringen, og det er lagt ut resultatliste fra KM 16. mai.

17.05.01
I går kveld (16. mai) var det kretsløp på Rudskogen for Østfold og Oslo/Akershus krets.
Været var særdeles lunefullt, men flere DoDRT'ere gjorde en fin innsats.
I Klasse B over 400cc (Super B) endte Joar på en kjempefin 3. plass og Thomas ca. på 10. Det etter å ha startet på tørt, og så blitt flagget av da det begynnte å regne.
I Jenteklassen kjørte Anne, men måtte bryte med neddugget og visir i duskregnet.
I klasse A - Free for All kom Kjetil på 3. plass bak Stian Kracht og Even Flaat. Chris kjempet tappert mot 600'er og større sykler på sin 250, og hadde faktisk tre mann bak seg i plaskregnet som kom når dette løpet gikk. Deriblant erkefienden Svein Kåre Myrabø... Det var også første gangen Chris kjørte på regndekk, og det gikk etterhvert bra unna.
Joar har allerede skrevet ett flott referat om sin og de andres innsats i løpet...

14.05.01
Kjetil har vært på Jyllandsringen i Danmark og kjørt 1. runde i Scandinavian open, Det Nordiske mesterskapet i roadracing. Med sin standard 600 sykkel stillte han i klassene 600 Supersport, og Superstock. (Opp til 1000cc) Spenningen var stor foran hans første løp som A-fører, og det endatil mot sterkere sykler, og på en helt ny bane. Men det gikk over all forventning.
Etter kvalifiseringen på lørdag var fasiten 10. startspor av 26 førere i begge klassene.
Søndagens løp gikk enda bedre, og det endte med en 10. plass i Supersport 600, og 6 plass i Superstock etter å ha vært helt oppe på 4. plass noen runder. Unødvendig å si at gutten er veldig fornøyd :-))
Anne var også med for å suge til seg inntrykk og passe på at det var bensin på tanken, mat i magen, sekundere osv.. Hun gjorde en meget bra jobb, og helgas eneste tabbe var at Kjetil's mekaniker greide å snu bakhjulet feil vei da nye dekk ble satt på til Supersport løpet. Referat kommer...
Kjetil og Anne hadde for anledningen slått seg sammen med Ove Meisingset og bodde i bussen hans. Han kjørte forøvrig i superbikeklassen og endte der på en veldig fin 8. plass.
Ett av turens høydepunkter var da kjetil fikk kjøre bussen fra Holmestrand til Oslo. Anne gikk og gjemte seg i senga si....

Nordmøre Endurance Team er stiftet.
Teamet består foreløpig av Ove Meisingset fra Tingvoll, og Kjetil. I tillegg trengs 2-3 dugelige mekanikere... Målet er å gjøre en bra plassering på 4-timers løpet som blir arrangert på Rudskogen 11. juli under Rudskogen Bikeweek.

08.05.01
Wobble A på Rudskogen.
Anne gikk overende i siste høyren i essene. Frøkna er like fin, men sykkelen fikk skrapa seg litt. Bøyd fothvilerbrakett og potte, knekt clip-on, og hull i ett motordeksel. Men det blir fort fiksa igjen.
Morten fikk stabilisert seg på 1.06.xx runder. Er bare sånn passe fornøyd...
Thomas fikk stabilisert rundetidene, men har litt å gå på.
Kjetil starta dagen med å få justert dempingen på sykkelen av Jørgen på Fastbikes. Det hjalp tydeligvis for ny bestetid er 1.02.35. Nå er det bare å pakke sakene for SO på Jyllandsringen til helgen.

03.05.01
Racersykkelen til Thomas er ren.... Han har selvsagt ikke gjort det selv, men noen som lånte sykkelen følte presset... Uansett ganske utrolig.

02.05.01
Kjetil satte ny pers på Rudskogen med 1.03.4 på onsdagstreningen. Er godt fornøyd med det. Men føler at det er mer å hente på bedre sporvalg, og ikke minst å satse litt hardere. Strever også litt med oppsettet av sykkelen. Sladder for lett når det gasses hardt ut av svingene, og gaffelen bunner under harde oppbremsinger og gir chatter/risting og absolutt ikke ideell bremseeffekt.
Så når det er på plass burde en tid på 1.02.xx absolutt være innen rekkevidde...

29.04.01
Chris har vært på Anderstorp og kjørt SM i helga. Han Highsidet i første kvalifiseringsomgang, men fikk lappet sammen sykkelen (Skiftet giraksling++) og kjørte løp tross en vond ankel. Han endte til slutt på 30 plass av 44 startende. Må vel også nevnes at det begynnte å regne underveis i løpet, så det ble en spennende avslutning uten regndekk..

29.04.01
Joar og Anne har gjort unna debutantkurset.. Gratulerer :-)

 

 

 
 

Copyright © 2001, webmaster og respektive bidragsytere